Blog

Volg alle avonturen van de Gappies in dit Blog.

 

Wie of wat zijn Gappies

Avonturen Gappie beleeft allerlei avonturen

Avonturen Gappie

Gappies zijn kleine wezentjes die spontaan uit mijn schminkpenseel tevoorschijn komen.

Meestal zijn ze heel vrolijk en blij en zorgen ze voor een lach op je gezicht, maar ze kunnen zich ook verplaatsen in een griezelig karaktertje tijdens Halloween of een feestend karaktertje tijdens Carnaval.

Ze zijn er in allerlei soorten en hoedanigheden en je kan ze overal tegenkomen.

Gappies zijn er overal en altijd. Je ziet ze niet altijd maar echt, ze zijn altijd bij je in de buurt.

In dit Blog kan je alle avonturen van de Gappies meebeleven. Hoe gezellig is dat.

 

Gappies zijn een onderdeel van Schminkkoppies

Inspiration to paint

Posted by on april 14, 2016 in Alle Gappies, Blog, Gallerij | 0 comments

Inspiration to paint

Gappies zijn regelmatig te vinden op Facebook en daar kwamen zij de groep INSPIRATION TO PAINT tegen.

Inspiration to paint is een groep die is opgestart door Abby Ascencio uit Chicago. Eigenaresse van Abby’s Colorful Creations en Pretty Colorful.  Zij is op het idee gekomen om in de maand april iedere dag een design te posten. En niet zomaar een design maar een design met een opdracht. Gappies vind dit een superleuk idee en vooral initiatief. Dus Gappies heeft zich aangemeld en iedere dag verschijnt er tussen al de te gekke designs van medepainters een gappie in het thema van de dag. Sommige zijn makkelijk maar soms is het echt even diep in het creatieve brein van de Gappies graven om met een leuk design te komen. Alle Designs van de maand April zal ik in dit blog ook laten zien. Wie weet kom je zo zelf op leuke ideeën om te schminken.

Bovenstaande designs zijn natuurlijk alleen de designs die de Gappies inleveren maar als jullie gaan kijken op de facebook pagina Inspiration to paint dan zie je pas wat een heerlijke wereld de schminkwereld is. Hoeveel verschillende designs er op 1 onderwerp per dag ingeleverd worden. Een feestje om te volgen en heerlijk voor je creatieve brein.

Heel veel plezier.

Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

Leuk he al die avonturen van Gappies. Wil je nou echt helemaal niks missen? Schrijf je dan in voor de Gappie Nieuwsbrief.

EFABE 2016

Posted by on maart 22, 2016 in Alle Gappies, Beroemdheden, Gallerij, Geen categorie | 0 comments

EFABE 2016

EFABE 2016 wat een topweekend was dat.

Wat is EFABE precies ? zal je denken. EFABE 2016 staat voor European Face And Body-art Event 2016. Oftewel een heel weekend in het kader van facepaint en bodypaint. Een feestje. 7 Internationale artiesten waren afgereisd naar Nederland om te gekke workshops voor ons ze te verzorgen. De artiesten waren Mark Reid, Andrea O’Donnell, Anna Wistrich, Jinny, Jocelyn Casdorp, Nick Wolfe en Pashur.  Er was een superjam. Een Vendorroom waar heel veel geld werd uitgegeven aan allemaal schmink en grime benodigdheden.

Uiteraard waren de Gappies ook aanwezig op dit geweldige Event. Van iedere artiest was een alter ego in de vorm van een Gappie aanwezig.

De tweede avond was er een superjam. Heel veel painters gingen lekker los. Wat een genot om te zien. Steeds meer gezichten veranderden in de prachtigste creaties. En ook daar waren de Gappies aanwezig. Een aantal medeartiesten wilde graag “gegappied” worden. Zo gezegd zo gedaan. De volgende artiesten zijn opgetoverd in een Gappie. Alexandra Bakker een geweldige fotograaf. Tera Bakker, zij paint de mooiste realistische dieren die je maar kan bedenken. Gooi, de man die het hele event aan elkaar gepraat heeft. Jessica Grevinga, artieste met de prachtigste nagels en fotograaf Kas Hoogeveen. Samen met andere fotografen hebben zij heel EFABE 2016 op de gevoelige plaat vastgelegd.

Maar dit geweldige event had nooit plaats kunnen vinden als er niet een topteam achter zat die dit alles heeft mogelijk gemaakt.  EFABE 2016 was supergoed georganiseerd en deze mensen verdienen een mega grote opsteker. Superbedankt Danielle Visser, Chris Meerburg, Saskia Timmermans en Richard Nijboer. En natuurlijk ook een opsteker voor alle modellen, vrijwilligers en fotografen. Het was echt een superfeest. Nu 2 jaar wachten op de volgende EFABE. Maar ik heb er nu al zin in.

Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

Wil je niks van de Gappieavonturen missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Schrikkelgappie, Schrikkeldag 2016

Posted by on februari 29, 2016 in Alle Gappies, Blog, Gallerij | 0 comments

Schrikkelgappie, Schrikkeldag 2016

29 februari 2016. Schrikkeldag. Dus tijd voor Schrikkelgappie.

Schrikkelgappie geniet van deze extra dag in het jaar. Jaja want dat is een schrikkeldag. Een extra dag in het jaar.

29 februari is de schrikkeldag. Deze dag wordt aan bepaalde jaren toegevoegd omdat de werkelijke astronomische lengte van een jaar niet precies 365 dagen is, maar 365,2421875 dagen; dus ongeveer 365 en een kwart dag. Een jaar, waaraan een schrikkeldag is toegevoegd, wordt aangeduid als schrikkeljaar. (bron : Wikipedia)

Eén keer in de vier jaar is er een schrikkeljaar. Het jaar telt dan 366 dagen in plaats van 365 dagen. Dit is gedaan omdat anders de seizoenen niet meer kloppen. De lente zou dan steeds vroeger beginnen.Eens in de vier jaar is er iets bijzonders aan de hand: na 28 februari komt niet zoals in andere jaren 1 maart, maar 29 februari. Het jaar telt dan geen 365 maar 366 dagen.

Onze huidige, Gregoriaanse kalender is in 1582 tot stand gekomen, maar is in feite een bijgestelde versie van de veel oudere, door Julius Caesar ingevoerde Juliaanse kalender, gebaseerd op de stand van de zon en de maan. Het is een ingewikkeld rekensommetje: Het ‘Gregoriaanse jaar’ duurt 365,2425 dagen, 26 seconden langer dan de kalender zou zijn als je alleen naar de stand van de zon en de maan kijkt (hoe dat precies zit, kun je hierlezen). Dat zijn 86.400 seconden teveel in 3333 jaar, en dat scheelt precies een dag. Daarom is het schrikkeljaar ingevoerd. Elk jaartal dat deelbaar is door 4, duidt een schrikkeljaar van 366 dagen aan. Toch klopt dit sommetje ook niet helemaal. Per 400 jaar zouden er drie dagen teveel zijn. Hier hebben ze ook iets slims op bedacht. Alleen de eeuwjaren die je kunt delen door 400 (zoals het jaar 2000) zijn schrikkeljaren en de andere eeuwjaren niet. (bron : Willem Wever)

Maar waarom geniet Schrikkelgappie zo van deze dag. Nou ten eerste natuurlijk omdat het een extra dag in het jaar is. Ten tweede omdat hij zijn verjaardag eindelijk eens echt op zijn verjaardag kan vieren en niet op 28 februari of 1 maart. En…. omdat Schrikkelgappie lid mag worden van Honor Society of Leap Year Day Babies (Eregenootschap van Schrikkeldag Baby’s).

Schrikkelgappie wenst iedereen een mooie en gezellige schrikkeldag. Geniet van deze extra dag in het jaar. Geef elkaar een extra knuffel en een smile.

Schrikkelgappie

Prins Gappie Alaaf de eerste.

Posted by on januari 20, 2016 in Alle Gappies, Blog, Gallerij, Geen categorie | 0 comments

Prins Gappie Alaaf de eerste.

Ook Gappies vieren Carnaval. 11 november jongstleden is Prins Gappie Alaaf de eerste gekozen tot de eerste prins Gappie carnaval.

Een hele eigenwijze prins carnaval hoor. Want, zoals vele van jullie weten, draagt prins Carnaval zijn steek naar voren. Prins Gappie Alaaf de eerste heeft besloten om de steek op de wijze van “Napoleon” te dragen. Lekker overdwars, lekker eigenwijs. Wat zijn Gappies toch leuke wezentjes.

Prins Gappie Alaaf de eerste

De Gappies wilde eerste ook een eigen kreet noemen. Maar na grondig onderzoek hebben ze het toch maar op “Alaaaf'” gehouden. Waarom ???

De kreet alaaf is een carnavals-groet afkomstig uit de Keulse carnavalstraditie. Het bijbehorend handgebaar bestaat er uit de vingertoppen van de rechterhand naar de linker slaap te brengen.

De oudste schriftelijke vermelding van het woord is te vinden in een petitie van Vorst Metternich aan de Keulse Keurvorst in het jaar 1635. Oorspronkelijk is het een uitroep bij het uitbrengen van een dronk. Sinds het begin van het moderne carnaval in 1823 wordt “Kölle Alaaf” in Keulen gebruikt als begroeting tussen carnavalsvierders. In veel andere Duitse steden luidt de carnavalsgroet: helau.  Bron : Wikipedia

De Gappies doen ook mee met de Nederlandse Gappie tradities. Oetelkikker Gappie kan dan natuurlijk niet ontbreken. Maar omdat Gappies nog lerende zijn in de wereld van Carnaval ging er even iets mis. Hier zie je twee foto’s van de Oetelkikker Gappie. Zie jij de verschillen ??

Oetelkikker Gappie Oetelkikker Gappie met wit

 

 

 

 

 

Al met al hebben de Gappies heel veel plezier met de voorbereidingen van het Carnaval. Er zijn al best wat Carnavals Gappies.

Nu willen ze graag wat tips van jullie.

  • Welke Carnavals Gappies missen nog?
  • Wat eten de mensen tijdens Carnaval?
  • Wat zijn gebruiken tijdens Carnaval?

Stuur je tips en verzoekjes naar info@gappies.nl en wie weet zie je jouw tip of carnavals verzoekje verschijnen.

Wil je niks missen van alle Gappie avonturen? Schrijf je dan snel in voor de Gappie Nieuwsbrief.

Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

 

Workshop bodypaint

Posted by on januari 11, 2016 in Alle Gappies, Blog, Gallerij, Geen categorie | 0 comments

Workshop bodypaint

Gappie mama heeft een geweldige workshop bodypaint gevolgd.

De “From paper to body” bodypaint workshop van Roxanne Horn.

Ja ja jullie lezen het goed. Gappies komen nu ook al in bodypaints tevoorschijn. Maar voordat deze bodypaint gemaakt kon worden moest Gappie Mama eerst op les. En wel bij de geweldige Roxanne Horn van Roxa Rosa. De workshop werd gegeven in de ruimte van Lily’s faces.

We kwamen echt binnen in een “warm bad”  Zo gezellig en knus. Koffie en thee stonden klaar en de workshop kon beginnen.

Allereerst kregen we allemaal een notitieboekje met daarbij het advies om daar van alle mensen waar je van leert tips in op te schrijven.  In het boekje stond voor iedereen een persoonlijke boodschap. De mijne heeft “Work hard in silence. Let succes be your noise” Wel hilarisch want Gappie mama is nooit stil.

Boekje gekregen van RoxaRosa

Daarna ging de workshop echt van start. En wow wat hebben we veel geleerd. Wat allemaal dat ga ik natuurlijk niet vertellen. Daarvoor adviseer ik iedereen om zeker deze workshop van Roxanne te gaan volgen.

Na de theorieles werden we verwend met een heerlijke lunch verzorgt door Monique Lily. En die lunch was wel nodig hoor. Want we hadden energie nodig voor de middag. Het painten zelf.

Met alle theorie in ons hoofd is iedereen druk aan het painten gegaan. Het thema was “Nieuw Begin” Zo kwam ik op enge Gappies die uitgespuugd werden door vleesetende planten. Deze Gappie veranderde door de regenboog heen in mooie en liefdevolle Gappies.  Het was een feestje om de Gappies te painten en daarbij tips en adviezen van Roxanne te krijgen. Wat ik vooral in mijn hoofd ga prenten is. DENK GROOT, PAINT GROOT.

Roxanne bedankt voor deze superleerzame workshop en Monique bedankt voor de gastvrijheid.

Roxa Rosa met Gappie Mama Mariëlle%workshop

Heb jij je al aangemeld voor de Gappies Nieuwsbrief ?

Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

Gappie Nieuwjaar

Posted by on december 31, 2015 in Alle Gappies, Geen categorie | 0 comments

Gappie Nieuwjaar

Gappie Nieuwjaar.

2015 -> 2016

Wat een bijzonder jaar was dit. We hebben de geboorte van de Gappies meegemaakt. En in de korte tijd dat ze er zijn hebben ze al heel wat meegemaakt.

Ook de Gappies gaan vuurwerk afsteken maar zoals jullie zien wel voorzichtig en veilig. Gebruik een aansteeklont en draag een veiligheidsbril.

Geniet van de champagne en de oliebollen en tot 2016.

Gappies wenst iedereen een gezond, mooi en vooral creatief 2016 met nog heel veel Gappie avonturen.

Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

 

Gappies wensen u een fijne Kerst

Posted by on december 17, 2015 in Alle Gappies, Feestdagen | 0 comments

Gappies wensen u een fijne Kerst

Gappies wensen u een fijne kerst en een liefdevol, gezond en creatief 2016.

2015 een bijzonder jaar. Het geboortejaar van de Gappies. Wat is begonnen als een klein tekeningetje is uitgegroeid tot een hele grote Gappie familie. Iedere maand komen er nieuwe Gappies bij. Zo ook eind december. De KerstGappies doen hun intrede. Al zingend wensen ze iedereen een “Merry Christmas” Zingen is echter niet de sterkste kant van de Gappies maar dat mag de pret niet drukken.

Wat meer informatie over de Gappies.

23 april 2015 zijn deze wezentjes geboren. En vanaf die tijd heeft de tijd niet stilgestaan. Ze beleven allerlei avonturen. Delen lekkere recepten. Regelmatig verschijnt er een “Mystery Gappie” of maken ze een mini filmpje. Het was leuk om te zien hoe de mensen reageren op deze leuke wezentjes. Steeds vaker duiken ze op bij collega schminkers. GappiePiet is door heel Nederland gegaan. En wat dachten jullie van de Glittertattoo’s? Het is een geliefde glittertattoo bij vele kinderen. Ook in 2016 hopen de Gappies een beetje vrolijkheid en plezier in de wereld te brengen. Maar ook geven Gappies soms steun in moeilijke tijden. Sterkte Gappie en Beterschap Gappie komen regelmatig langs bij mensen die het nodig hebben. GappieMammie Mariëlle hoort graag van jullie welke Gappie jullie nog graag zouden willen zien. Je kan je verzoeken altijd kwijt via info@gappies.nl.

Deze gezellige Gappies zijn een onderdeel van Schminkkoppies.

Mystery Gappie Time !!!!

Posted by on december 16, 2015 in Beroemdheden, Filmpjes, Gallerij, Mystery Guest | 0 comments

Mystery Gappie Time !!!!

Heb jij de Mystery Gappie van 13 november geraden?

Voor de griezelkenners was het een makkie. Mwhuahuahuahua

Maar eerst de nieuwe Mysterie Gappie. Weten jullie wie dit is ?? Deze is heel toepasselijk voor de tijd van het jaar. Succes en ik ben benieuwd.

 

 

 

Dan nu de oplossing van 13 november.

Jason Voorhees uit Friday the 13th.

Jason Voorhees is een personage uit de slasher-filmserie Friday the 13th, die door verschillende acteurs en stuntmannen is neergezet.

Voorhees wordt meestal opgevoerd als kortweg Jason. Hoewel hij zijn opwachting als moordenaar pas in het tweede deel van de serie maakt, vormt hij de rode draad van de gehele serie. Naast hemzelf is zijn ijshockeymasker een icoon in de horrorwereld geworden. Onder de bestaande Jason-merchandise bevinden zich onder meer T-shirts, poppen en kostuums.

Creatie

Jason Voorhees was oorspronkelijk een klein jongetje dat in 1957 zou zijn verdronken in het meer van Camp Crystal Lake, doordat de begeleiders druk aan het vrijen waren en geen oog hadden voor de kinderen. Zijn dood is de aanleiding voor de gebeurtenissen in de eerste film, maar zelf speelt hij in de film geen actieve rol. Toen men bezig was met het einde van de slasher Friday the 13th kwam special-effectsspecialist Tom Savini met het idee om aan het einde het zoontje Jason even boven te laten komen. De jonge Jason werd hier vertolkt door Ari Lehman. Hoewel hij slechts enkele seconden in beeld is, werd Jason al snel legendarisch. Vooral toen men na het succes van Friday the 13th besloot om een vervolg te maken en Jason Voorhees als volwassen man terugkwam om wraak te nemen (ditmaal gespeeld door Warrington Gillette). Victor Miller, de schrijver van het script van de originele film, was echter niet blij met deze keuze. Volgens hem was Jason eerder het slachtoffer dan de dader daar hij in de eerste film al vanaf het begin dood was.

Desondanks werd Jason al snel het gezicht van de franchise. De enige film na de eerste waarin hij niet voorkwam was de vijfde film. Toen hij werd gedood door het personage Tommy Jarvis (gespeeld door Corey Feldman) in Friday the 13th: The Final Chapter, besloot men voor het vijfde deel, Friday the 13th: A New Beginning, een andere weg in te slaan. In deze film beheerst de doorgedraaide ambulancebroeder Roy het verhaal. Nadat hij zijn eigen zoon vermoord aantreft in een jeugdinrichting, draait hij door en gebruikt hij de legende van Jason Voorhees als dekmantel om zijn wraakzuchtige lusten bot te vieren. De film werd niet goed ontvangen door critici en de fans, waardoor men hoogstwaarschijnlijk snel Jason Voorhees weer tot leven liet komen in deel 6.

bron : Wikipedia

 

 


 

Wie o wie zou jij graag terug willen zien. Stuur dan een berichtje naar info@gappies.nl en vertel mij welk bekend persoon je graag  terug zou willen zien en waarom. Wie weet verschijnt jouw bekende persoon dan ook in de Gallerij.

 

Wil je niets missen van de avonturen van alle Gappies? Schrijf je dan in voor de Gappies nieuwsbrief.

Gappies is onderdeel van Schminkkoppies

Mystery Gappie Time !!!!

Posted by on november 13, 2015 in Beroemdheden, Filmpjes, Gallerij, Mystery Guest | 0 comments

Mystery Gappie Time !!!!

Heb jij de Mystery Gappie van 29 oktober geraden?

 

Hij was niet zo moeilijk he. En heeeeeel toepasselijk voor Halloween

Maar eerst de nieuwe Mysterie Gappie. Weten jullie wie dit is ?? Een makkie denk ik. Zeker gezien de datum van vandaag.

 

Dan nu de oplossing van 29 oktober.

Wednesday Addams

 Wednesday Friday Addams is een lid van de fictieve Addams Family, bedacht door striptekenaar Charles Addams voor The New Yorker.

In de strips had Wednesday nog geen naam. Deze kreeg ze pas toen de strips werden omgezet naar een televisieserie. Charles baseerde de naam van het personage op het bekende rijmpje “Mondays Child”, en dan met name de zin “Wednesday’s child is full of woe”.

Wednesday is de dochter van Gomez en Morticia Addams. Ze is tevens de zus van Pugsley Addams, de kleindochter van Oma Addams en in bijna alle incarnaties het nichtje van Fester Addams.

In de originele serie was Wednesday jonger dan Pugsley, maar in latere series en de films lijkt ze even oud of zelfs ouder te zijn. In The New Addams Family is kort een flashback te zien waarin Wednesday bij de wieg van Pugsley staat, wat suggereert dat ze in deze serie de oudste van de twee kinderen is.

Zoals haar naam suggereert is Wednesday een stil en ietwat pathetisch kind. Ze heeft een bleke huid, zwart haar en komt in vrijwel alle incarnaties nors over. Ze heeft een fascinatie met de dood en het macabere.

In de originele televisieserie was Wednesday nog een vrolijk en opgewekt kind wiens favoriete hobby het opvoeden van spinnen was. Ze deed ook aan ballet, altijd gekleed in een zwarte tutu. Haar favoriete speelgoed was een Marie Antoinettepop, waarvan ze het hoofd had afgehakt met een guillotine. Net als veel leden van de familie had Wednesday artistieke talenten; ze maakte verschillende tekeningen en schreef een gedicht voor haar favoriete spin. Wednesday was aan het begin van de serie zes jaar oud. Een volwassen versie van deze Wednesday werd gezien in de special Halloween With the Addams Family uit 1977.

In de latere films en series kreeg Wednesday haar bekende grimmige persoonlijkheid. Ook ging ze haar broer Pugsley meer en meer gebruiken voor haar experimenten waarbij ze hem fysiek probeerde te verwonden of mogelijk zelfs ombrengen.

Wednesday heeft een sterke band met de butler Lurch.

In de film Addams Family Values kreeg Wednesday haar eerste vriend: een neurotische Joodse jongen genaamd Joel Glicker die ze ontmoette op een zomerkamp. Beiden waren het buitenbeentje van de groep. Aan het eind wordt gesuggereerd dat Wednesday hem dood heeft laten schrikken toen hij begon over hun relatie

bron : Wikipedia

 


 

Wie o wie zou jij graag terug willen zien. Stuur dan een berichtje naar info@gappies.nl en vertel mij welk bekend persoon je graag  terug zou willen zien en waarom. Wie weet verschijnt jouw bekende persoon dan ook in de Gallerij.

 

Wil je niets missen van de avonturen van alle Gappies? Schrijf je dan in voor de Gappies nieuwsbrief.

Gappies is onderdeel van Schminkkoppies

Gappie Piet

Posted by on november 12, 2015 in Alle Gappies, Beroemdheden, Gallerij, Overige | 0 comments

Gappie Piet

Wist je dat…. Dit jaar Gappie Sint en Gappie Piet ook meekomen met de Stoomboot.

Samen met Sinterklaas en alle Pieten zijn ze de overtocht aan het maken. Hoe weet ik dat? Wel ik heb zeer goede contacten met Schminkpiet en Glittertattoopiet.

Tijdens het maken van dit blog zitten ze nog op de boot richting Nederland. Maar gelukkig hebben we goed contact. Lang leven de moderne tijd. De Gappies (@Gappies) en Schminkpiet (@schminkpiet) houden ons op de hoogte via hun twitteraccounts.  Zo weten we precies waar ze zijn en hoe het met ze gaat.

Intussen heeft Gappie Piet niet stilgezeten. Hij is druk bezig met ontwerpen en… Gappie Piet heeft ook al zijn eigen liedje.

(Muziek : Zwarte Piet Wiedewiedewiet)

Gappie Piet wiedewiedewiet ik hoor je wel maar ik zie je niet.

Lekker Gek en Altijd Vrolijk

Zijn grote ogen staan zo Olijk

Gappie Piet Wiedewiedewiet. Ik hoor je wel maar ik zie je niet

Gappie Piet heeft het liedje zelf ingezongen met tips van Muziekpiet. En… Gappie Piet heeft dezelfde zangkwaliteiten als Muziekpiet. Luister Maar.

Volgend jullie ook het Sinterklaasjournaal

Wil je niks missen van de Gappie avonturen? Schrijf je dan in voor de Gappie Nieuwsbrief
Gappies is een onderdeel van Schminkkoppies

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste avonturen, nieuwtjes, recepten en berichten van Gappies, registreer u dan hiernaast gratis voor de nieuwsbrief. Regelmatig stuurt Gappies een nieuwsbrief per mail. In de nieuwsbrief lees je allerlei leuke nieuwtjes en avonturen die de Gappies meemaken.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This