Mystery Gappie Time !!!!

Posted by on december 16, 2015 in Beroemdheden, Filmpjes, Gallerij, Mystery Guest | 0 comments

Mystery Gappie Time !!!!

Heb jij de Mystery Gappie van 13 november geraden?

Voor de griezelkenners was het een makkie. Mwhuahuahuahua

Maar eerst de nieuwe Mysterie Gappie. Weten jullie wie dit is ?? Deze is heel toepasselijk voor de tijd van het jaar. Succes en ik ben benieuwd.

 

 

 

Dan nu de oplossing van 13 november.

Jason Voorhees uit Friday the 13th.

Jason Voorhees is een personage uit de slasher-filmserie Friday the 13th, die door verschillende acteurs en stuntmannen is neergezet.

Voorhees wordt meestal opgevoerd als kortweg Jason. Hoewel hij zijn opwachting als moordenaar pas in het tweede deel van de serie maakt, vormt hij de rode draad van de gehele serie. Naast hemzelf is zijn ijshockeymasker een icoon in de horrorwereld geworden. Onder de bestaande Jason-merchandise bevinden zich onder meer T-shirts, poppen en kostuums.

Creatie

Jason Voorhees was oorspronkelijk een klein jongetje dat in 1957 zou zijn verdronken in het meer van Camp Crystal Lake, doordat de begeleiders druk aan het vrijen waren en geen oog hadden voor de kinderen. Zijn dood is de aanleiding voor de gebeurtenissen in de eerste film, maar zelf speelt hij in de film geen actieve rol. Toen men bezig was met het einde van de slasher Friday the 13th kwam special-effectsspecialist Tom Savini met het idee om aan het einde het zoontje Jason even boven te laten komen. De jonge Jason werd hier vertolkt door Ari Lehman. Hoewel hij slechts enkele seconden in beeld is, werd Jason al snel legendarisch. Vooral toen men na het succes van Friday the 13th besloot om een vervolg te maken en Jason Voorhees als volwassen man terugkwam om wraak te nemen (ditmaal gespeeld door Warrington Gillette). Victor Miller, de schrijver van het script van de originele film, was echter niet blij met deze keuze. Volgens hem was Jason eerder het slachtoffer dan de dader daar hij in de eerste film al vanaf het begin dood was.

Desondanks werd Jason al snel het gezicht van de franchise. De enige film na de eerste waarin hij niet voorkwam was de vijfde film. Toen hij werd gedood door het personage Tommy Jarvis (gespeeld door Corey Feldman) in Friday the 13th: The Final Chapter, besloot men voor het vijfde deel, Friday the 13th: A New Beginning, een andere weg in te slaan. In deze film beheerst de doorgedraaide ambulancebroeder Roy het verhaal. Nadat hij zijn eigen zoon vermoord aantreft in een jeugdinrichting, draait hij door en gebruikt hij de legende van Jason Voorhees als dekmantel om zijn wraakzuchtige lusten bot te vieren. De film werd niet goed ontvangen door critici en de fans, waardoor men hoogstwaarschijnlijk snel Jason Voorhees weer tot leven liet komen in deel 6.

bron : Wikipedia

 

 


 

Wie o wie zou jij graag terug willen zien. Stuur dan een berichtje naar info@gappies.nl en vertel mij welk bekend persoon je graag  terug zou willen zien en waarom. Wie weet verschijnt jouw bekende persoon dan ook in de Gallerij.

 

Wil je niets missen van de avonturen van alle Gappies? Schrijf je dan in voor de Gappies nieuwsbrief.

Gappies is onderdeel van Schminkkoppies

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste avonturen, nieuwtjes, recepten en berichten van Gappies, registreer u dan hiernaast gratis voor de nieuwsbrief. Regelmatig stuurt Gappies een nieuwsbrief per mail. In de nieuwsbrief lees je allerlei leuke nieuwtjes en avonturen die de Gappies meemaken.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This