Tempura

Groenten Tempura a la Gappie Chefkokkie.
Een heerlijk gerechtje met groenten.
INGREDIENTEN 4 personen
Het beslag :
- ¾ kop bloem
- ½ kop maïzena
- 1 ei
- 1 kop water (het liefst spa rood)
- 1 snufje zout Kluts dit tot een mooi beslag.
Tempura groenten :
- 1 aubergine
- 1 stronkje broccoli
- Courgette
- Wortel
Kikkoman Sojasaus
Zonnbloemolie om te frituren
BEREIDINGSWIJZE
Doe de ingrediënten van het beslag in een kommetje en kluts het door elkaar. Het is niet erg als er wat klontjes ontstaan.
Neem de aubergine. Snijd hem doormidden en verwijder het gedeelte met de pitjes. Snijd er dan stukjes van van ± 5 cm en snijd hier tot halverwege reepjes in. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de courgette in plakjes van ± 1 cm dik. Snij de wortel in schuine reepjes.
Doe de zonnebloemolie in een pannetje en verhit deze. Frituur alle groenten tot ze lichtbruin zijn.
Serveer de groenten met sojasaus.
Eet smakelijk (Itadakimasu)
Vergeet je niet op de Gappies te liken??
https://www.facebook.com/pages/Gappies/431350903694461?ref=hl
of Schrijf je in voor de Gappies nieuwsbrief.
https://www.gappies.nl/nieuwsbrief/
Recente reacties