Roti Kip Kerrie

Roti Kip Kerrie a la Gappie Chefkokkie.
Een heerlijk Surinaams gerecht.
INGREDIENTEN (voor 4 persoon)
- 4 eieren
- 2 tenen knoflook
- 5 roma tomaten
- 1 verse rode peper of een halve theelepel gedroogde rode peper vlokken
- 1 ui
- 500 gram aardappelen
- 400 gram Kouseband (of sperziebonen)
- zonnebloemolie
- kipbouillonblokje
- 3 eetlepels Kerrie Massala 3 Kipfilet
- theelepel komijnzaadjes
- 4 rotivellen (te koop bij de toko)
- Zout en peper
VOORBEREIDING
Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Hak de knoflook. Maak de peper schoon en snij hem fijn. Snipper de ui. Schil de aardappels en snij ze in partjes. Maak de kouseband schoon en snij ze in stukken. Ontvel de tomaten in heet water en snijd ze in blokjes. Kook de aardappels en de Kouseband beetgaar (tip : voeg in het kookwater een bouillonblokje en wat extra Massala toe voor wat extra smaak)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm wat olie in een wok. Voeg knoflook, peper, ui, de tomatenblokjes, bouillonblokje, komijnzaadjes en Massala toe. Schep de aardappels en kouseband erdoor. Doe een deksel op de pan en laat in 15 min. Zachtjes stoven. Dep de kip droog en bestrooi ze met zout. Bak in een koekenpan de kip bruin. Doe de kip en de eieren (wel eerst pellen) na 30 minuten bij de aardappels en kouseband en laat dit nog 15 min. stoven. Verwarm de rotivellen in de magnetron tot ze heet zijn, verdeel ze over 4 borden en schep het kipmengsel erop.
Smak Smak Smakelijk/Njang Switie
Vergeet je niet op de Gappies te liken??
https://www.facebook.com/pages/Gappies/431350903694461?ref=hl
of Schrijf je in voor de Gappies nieuwsbrief.
https://www.gappies.nl/nieuwsbrief/
Recente reacties