Gappie Chefkokkie Recept van deze week Sushi
Gappie Chefkokkie recept van deze week, Sushi
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
Voor de rijst:
Ø 250 gram rushi rijst
Ø 5 eetlepels Rijstazijn
Ø 1 eetlepel suiker
Ø 1 theelepel zout
Sushi:
Ø 1 pak norivellen
Ø 1 ei
Ø Kikoman Sojasaus
Ø 1 Eetlepel suiker
Ø 1 avocado
Ø 1 pakje surimisticks
Ø Gember op azijn
Ø Wasabi pasta
BEREIDINGSWIJZE
Was de rijst heel goed totdat het water helder is. Neem een steelpannetje en vul deze met ± 350 ml water. Voeg de Suhi rijst toe. (de afstand tussen de rijst en de bovenkant van het water is ± een half vingerkootje) Breng het water aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur heel laag (kleinste pitje) en laat het ongeveerd 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Intussen verwarm je de rijstazijn met de suiker en het zout totdat de suiker en het zout helemaal opgelost zijn.
Als de rijst klaar is voeg de het azijnmengsel toe en laat je de rijst afkoelen.
Neem het ei en kluts dit goed met een scheut sojasaus en een eetlepel suiker. Bak van dit ei een omelet. Laat het afkoelen.
Snijd het ei in dunne reepjes.
Halveer de avocado. Verwijder de pit en snij dan reepjes terwijl het vruchtvlees nog in de schil zit. Wanneer de dit voorzichtig uit lepelt heb je direct mooie reepjes.
Halveer de surimi stick in de lengte.
Het maken van de Sushi :
Leg het matje voor je neer. Leg op het matje een nori vel met de gladde kant naar de onderzijde. Verdeel wat rijst op ongeveer 1/3 van de nori vel.Leg op de rijst een rijtje avocado, surimi en het ei.
Rol het geheel op in een strakke rol en plak de nori vast met een beetje water. Hiervoor gebruik je het bamboematje.
Snij vervolgens de sushi in stukjes van ± 5 cm.
Serveertips
Serveer het op een mooi bord met een schaaltje gember op zuur, sojasaus en wat wasabi pasta.
Alle Recepten van Gappie Chefkokkie zijn ook terug te vinden op Smulweb.
Vergeet je niet op de Gappies te liken??
https://www.facebook.com/pages/Gappies/431350903694461?ref=hl
of Schrijf je in voor de Gappies nieuwsbrief.
https://www.gappies.nl/nieuwsbrief/
Recente reacties