Gappie Chefkokkie Recept van deze week Paella

Posted by on juni 19, 2015 in Alle Gappies, Recepten | 0 comments

Gappie Chefkokkie Recept van deze week Paella

Gappie Chefkokkie recept van deze week, Paella

Een heerlijke, traditionele paella. Zonder zakjes of pakjes!

Ingrediënten voor 6 personen

– 6 tenen fijngehakte knoflook of 2 tl knoflookpoeder

– 2 el fijngehakte verse of gedroogde peterselie

– 1 el verse rozemarijn

– 1 el verse tijm

– ½ tl saffraan

– 2 tl paprikapoeder

– versgemalen peper en zout naar smaak

– Ongeveer 1 kg vis en vlees, bijvoorbeeld: 450 gr kipfilet 450 gr gemengde zeevruchten (inktvis, garnalen, mosselen etc.)

– 100 gr. chorizo

– 1,5 l kippen- of visbouillon

– olijfolie

– 1 fijngehakte ui

– 2 rode paprika`s,

– 2 tomaten, fijngesneden

– 50 gram erwten (vers of uit de vriezer)

– 700 gram witte rijst met middellange korrel, bv. Spaanse rijst of risotto rijst

– halve citroen

Bereidingswijze

%paella
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Myspace
  • Tumblr
  • Blogger
  • Print Friendly
Gebruik voor dit gerecht een grote paella pan. Heb je deze niet, geen zorgen! Een flinke pan met een dikke bodem die de hitte van een oven aankan voldoet prima. Gebruik bijvoorbeeld een grote wok, wadjan of hapjespan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de bouillon en houdt deze warm. Wrijf de saffraandraadjes fijn in een vijzel, of snijd ze zo fijn mogelijk. Doe de verkruimelde saffraan met heet water in een kopje en laat staan tot gebruik. Snijd het (kippen)vlees in stukjes, bestrooi met zout, en bak in 5 minuten in een scheut olijfolie rondom bruin in de pan op een hoog vuur. Het vlees hoeft niet helemaal gaar te zijn. Leg de stukken vlees apart op een bord. Doe indien nodig wat extra olie in de pan. Snijd één van de paprika`s in kleine stukjes. Fruit de fijngesneden ui met de knoflook en paprika tot ze zacht zijn. Voeg dan de tomaten toe en laat even mee pruttelen. Schenk dan de verkruimelde saffraan met het vocht in de pan en voeg ook paprikapoeder, peterselie en de rijst toe. Schenk de warme bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Voeg dan ook de zeevruchten, chorizo en erwten toe (houd eventueel wat chorizo en garnalen over ter garnering). Laat mee pruttelen tot de rijst niet meer onder water staat (het zal er eerst uitzien als een soep), maar het gerecht nog wel vochtig is. Leg de stukken kip en eventueel achtergehouden zeevruchten op de rijst. Zet de pan 10 tot 12 minuten in de oven. Laat de pan daarna nog 5 tot 10 minuten afgedekt staan. Garneer de paella met partjes citroen en groene kruiden zoals peterselie en rozemarijn.

Alle Recepten van Gappie Chefkokkie zijn ook terug te vinden op Smulweb.

Vergeet je niet op de Gappies te liken??
https://www.facebook.com/pages/Gappies/431350903694461?ref=hl
of Schrijf je in voor de Gappies nieuwsbrief.
https://www.gappies.nl/nieuwsbrief/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste avonturen, nieuwtjes, recepten en berichten van Gappies, registreer u dan hiernaast gratis voor de nieuwsbrief. Regelmatig stuurt Gappies een nieuwsbrief per mail. In de nieuwsbrief lees je allerlei leuke nieuwtjes en avonturen die de Gappies meemaken.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This