Appelbroodjes a la Gappie Chefkokkie

Posted by on september 18, 2015 in Alle Gappies, Recepten | 0 comments

Appelbroodjes a la Gappie Chefkokkie

Appelbroodjes a la Gappie Chefkokkie. Heerlijk voor bij de koffie.

Of natuurlijk de thee.

INGREDIËNTEN (voor 4 broodjes):

                  – Bladerdeeg
                  – 1 Appel
                  – Kaneel
                  – Ei
                  –  3 eetlepels Suiker
                  – Bakpapier
                  – Braadboter
                  – Koekenpan
                  ( eventueel rozijntjes)

VOORBEREIDING

* Verwarm de oven voor op 200 graden.

BEREIDINGSWIJZE

Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Snijd het bladerdeeg in vier vierkantjes. Snijd de appel in kleine stukjes. Doe een scheutje boter in de pan en voeg de suiker en de appel toe. Laat dit op laag vuur Karamelliseren. Wanneer het een mooi kleverig geheel is voeg je wat kaneel toe en eventueel wat rozijntjes. Verdeel nu het mengsel over de bladerdeeg vierkantjes. Vouw de puntjes van het bladerdeeg dicht (Kijk uit! Het appelmengsel is bloedheet). Klop het ei en bestrijk de broodjes met het ei. Doe de appelbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Zet intussen een lekker bakkie koffie of een zalig kopje thee en genieten maar.

Gewoon omdat het soms zo fijn is om zo’n lekker genietmomentje te hebben.

 

Vergeet je niet op de Gappies te liken??

https://www.facebook.com/pages/Gappies/431350903694461?ref=hl
of Schrijf je in voor de Gappies nieuwsbrief.
https://www.gappies.nl/nieuwsbrief/

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste avonturen, nieuwtjes, recepten en berichten van Gappies, registreer u dan hiernaast gratis voor de nieuwsbrief. Regelmatig stuurt Gappies een nieuwsbrief per mail. In de nieuwsbrief lees je allerlei leuke nieuwtjes en avonturen die de Gappies meemaken.

Je bent nu ingeschreven voor onze nieuwwsbrief

Pin It on Pinterest

Share This